SAP Certification Associate Developer - ABAP Developer Certification


SAP Certification Associate Developer - NetWeaver 7.02 

Class Identification Analysis and Design


1.            What is unique about a singleton?

A. It must be instantiated using a private instance constructor.
B. It must be instantiated using a public instance constructor.
C. It must be instantiated using a protected instance constructor.
D. It must be instantiated using a static private constructor.
E. It must be instantiated using a static public constructor.
F. It must be instantiated using a static protected constructor.
G.It must be defined as FINAL.
H. It cannot be defined as FINAL.

Correct answers: D. G


2.                            What statements are true about a class that has granted friendship to another class:

A. The friend has access to private attributes.
B. The friend has access to protected attributes.
C. The friend has access to public attributes.
D. All of classes the friend has granted friendship access status to also have the same access.
E. All classes that inherit  from the friend (subclasses) also have the same access.

Correct answers: A, B. C.E



3.            There can only be one level in the inheritance tree.

A. True
B.False

Correct answer: B


4.            What statements are true regarding ABAP inheritance?

A. You can access the superclass component with the prefix SUPER.
B.The instance constructor can be overwritten as part of inheritance.
C. The static constructor can be overwritten as pa rt of inheritance.
D. Overloading allows a method to have several definitions with different signatures.
E. Instance constructors must call the superclass's constructor.
F. Static constructors do not need to call the superclass's constructor.
G. Polymorphism requires the developer to specify which method to use with inheritance.

Correct answers: A, B.E. F


5.            Which statements are considered obsolete and cannot be used in ABAP
Objects:

A.TABLES
B. DATA .. . TYPE . .. OCCURS
C.DATA ... BEGIN OF ...OCCURS
D. I NFOTYPES
E.RANGES
F. LEAVE
G. ON CHANGE OF
H.SEARCH
I. LOOP AT dbtab

Correct answers: A, B. C.D. E.F, G, H, I


6.            You can simulate multiple inheritances with:

A. REDEFINITION
B. INHERITING FROM
C. I NTERFACES

Correct answer: C


7. What is unique about a functional method?

A. It must contain a returning parameter.
B. It can contain a n importing parameter.
C.It can contain an exporting parameter.
D.I t can contain a changing parameter.
E.It can be used in logical expressions.
F. It can be used in SELECT statements.
G. It must be a singleton.

Correct answer: A, B. E


ABAP Certification - SAP Associate Developer Certification


ABAP Certification Associate Developer - NetWeaver 7.02

ABAP WebDynpro User Interface 

1.            Each component has an interface. This interface consists of:

A. Interface view
B. Interface context
C. Interface controller

Correct answers: A, C


2.            A plug:

A. Can be defined as inbound, outbound , or both
B. Forms the basis of navigation within a Web Dynpro
C.Can be defined as default inbound
D.Can be defined as a startup
E.Can be defined  as an exit
F. Can be assigned to multiple views
G. Can be defined as outbound  controlling  multiple in bound plugs
H.Ca n be defined as inbound and be controlled  by multiple outbound plugs

Correct answers: B.D.E. H


3.            A Web Dynpro component contains:

A. Multiple views within a window
B. UI elements
C.Component controller
D. A context
E.Exactly one interface controller

Correct answers: A, C, E


4.            A view can:

A. Contain other views
B. Be contained  in a window
C. Contain windows
D.If entered by an inbound plug ca use a n event handler method to be called
E.Contain a view controller

 Correct answers: B, C, D, E



5. Identify the types of controller:

A. Component controller
B. Custom controller
C.Consumer controller
D.Configuration controller
E. View controller
F. Window controller

Correct answers: A, B, D, E, F



6.            Identify the types of layout managers:

A. FlowLayout
B.Rowlayout
C.Column layout
D. Matrixlayout
E.Gridlayout
F.Treelayout

Correct answers: A, B, D, E



7.            The binding between a U l element and a context attribute is a two-way relationship.

A. True
B. False

Correct answer: A


8.            Identify the ways to map context structures:

A. Direct context mapping
B.External context mapping
C. Dynamic context mapping

Correct answers: A, B



9.            The Web Dynpro programming model is based on:

A. Classic Dynpro programming
B.Business Server Pages (BSP)
C.Model View Controller (MVC)
D. Internet Transaction Server (ITS)

Correct answer: C