ABAP Certification Associate Developer - SAP


SAP ABAP Developer Certification - NetWeaver

ABAP Debugging



1.    A Transparent table can include a deep structure.
A. True
B. False

Correct answer: B

2.    ABAP data types can be used for a domain definition.
A. True
B. False

Correct answer: B


3.    Which of the following statements are true?
A. A conversion routine can be assigned to a domain.
B. A conversion routine ca n be assigned to a data element.
C. You define the value range in tl1e data element.
D. You can enter documentation for the data element  in the ABAP Dictionary.

Correct answers: A, D


4.    F1 Help on the screen field displays the data element documentation.
A. True
B. False

Correct answer: A


5.    Which of the following are true statements?
A. The technical attributes of the data clement ca n be defined by a domain, that is, the data type, the field length, and the number of decimal places.
B. You ca n also select predefined  data types to define the data type of the data element.
C. Reference data types can be used to define the data type of the data element.
D. Field labels are defined for the domain .

Correct answers: A, B, C


6.            You can define search helps and parameter lDs for a data element.
A. True
B. False

Correct answer: A



7.            The line type for a table type can contain a flat, nested or deep structure.
A. True
B. False

Correct answer: A


8.            Which of the following are true statements?
A. Table fields ca n be assigned to a data element.
B. Table fields can be assigned to an ASAP Dictionary data type directly.
C. Search helps can be defined for a table field that is assigned  to a pre­defined data type.
D. A reference table and field are required for fields with the data types OUAN
and CURR.

Correct answers: A, B, D


9.            Which of the following is a true statement  regarding search helps?
A. You can use a maintenance view for the search help selection method.
B. You can use a database view for the search help selection method.
C. Help views can also be used for the selection method for search help.
D. You can use transparent  tables for the search help selection method .


Correct answers: B, C, D


10.  Which of the following regarding search helps is a t rue statement?
A. The interface for the search help is defined by the IMP (import) and EXP (export) flag of the search help parameter.
B. The LPos parameter defines the position of the search help parameter in the search hit list.
C. The SPos parameter defines the position of the input field on  the dialog
screen.
D. The text table for the selection method is automatically populated  if the text  table is attached  to  the  database  table  being  used as  the  selection method.

Correct answers: A, B, C, D



11.  Which of the following are true statements?
A. A database view is implemented as an inner join.
B. A maintenance view is implemented as an outer join.
C. A database view is implemented as an outer join.
D. A maintenance view is implemented as a n inner join.

Correct answers: A, B



12.  Which of the following are true statements?
A. The tables  included  in the maintenance  view should  have foreign  key relationships.
B. The tables included in the help view should have a foreign key relationship.
C. Projection views can have more than one table included for the view definition.
D. You cannot use a pooled or cluster table for database view.

Correct answers: A, B. D



13.  You can create projection views for pooled or cluster tables.
A. True
B. False


Correct answer: A


ABAP Certified Associate Developer - SAP


ABAP Certification - Associate Developer

Basic ABAP


1.    ABAP is a programming language that:
A. Executes on all three levels of the three tier architecture
B. Controls the business logic
C. Processes and formats data
D. Interacts with the user
E. Separates program code from language text

Correct answers: B. C.D, E

2.    Which events can exist in all types of programs that actually contain executable statements?
A. LOAD-OF-PROGRAM
B. INITIALIZATION
C. START-OF-SELECTION
D. AT LINE SELECTION
E. AT USER COMMAND
F. AT PF##

Correct answer: A


3.    Dynpros can be placed in which program types?
A. Executables
B. Module pools
C. Function groups
D. Class pools

Correct answers: A, B.C


4.    A change request is part of a task?
A. True
B. False

Correct answer: B


5.    Which statements about ABAP are true?
A. Each statement must begin with a keyword.
B. Each statement must end with a period.
C. ABAP keywords and additions must be in uppercase.

Correct answer: B


6.    A development object can be assigned to only one package.
A. True
B. False

Correct answer: A

7.    A development object can be assigned to only one change request.
A. True
B. False

Correct answer: B

8.    Each ABAP program:
A. Is divided into processing blocks
B. Assigns every executable statement to a processing block regardless of it being in a processing block
C. Only assigns executable statements in a processing block to a processing block
D. Uses event blocks to trigger events i n ABAP
E. Has declarative statements outside of processing blocks which are considered local
F. has declarative statements inside of processing blocks which are considered local
G. Can be tested from the ABAP Work bench by pressing F8

Correct answers: A. B.F


9.    Which modularization units can raise an exception?
A. Function modules
B. Methods
C. Subroutines (FORM routines)

Correct answers: All options


10. Which types of programs or parts of programs can be tested directly from the ABAP Workbench or ABAP Editor'
A. REPORT
B. PROGRAM
C.FUNCTION-POOL
D. FUNCTION MODULE
E.CLASS -POOL
F. METHOO
G. INTERFACE POOL
H. TYPE POOL
I. INCLUDE

Correct answers: A, D, E,F

11.  Which method of passing parameters is preferred for its performance?
A. Pass by reference
B. Pass by value

Correct answer: A

12.  Which modularizations units are global?
A. Function modules
B. Subroutines (FORH routines)
C. Methods within a local class in the program
D. Methods within class pools

Correct answers: A. D

13.  FORM routines (subroutines) can be used in which type of program:
A. Executables
B. Module pools
C. Function groups
D. Class pools
E. Interface pools
F. Subroutine pools
G. Type groups

Correct answers: A, B, C, F


14. You can use the logical expression  IS SUPPLIED for any formal parameter passed to which modularization unit?
A. Subroutine (FORM routine)
B. Function module
c. Static method
D. Instance method

Correct answers: B, C, D

15. A selection screen ca n only be defined in an executable program.
A. True
B. False

Correct answer: B

16. Subroutines provide which types of parameters?
A. Input
B. Output
C. Input/output (changing)
D. Return values
E. Exceptions

Correct answers: C, E


17. Function modules provide which types of parameters?
A. Input
B. Output
C. Inputt/output (changing)
D. Return values
E. Exceptions

Correct answers: A, B, C, E


18. Methods  provide which types of parameters?
A. Input
B. Output
C. Input/output (changing)
D. Return values
E. Exceptions

Correct answers: All options


19. It is not possible to test a function module if another function module of the same function group contains a syntax error.
A. True
B. False

Correct answer: A


20.  Each button  on a Dynpro  (screen) requires  the assignment  of a function code. This function code:

A. Is used to define global variables that receive a value when the button is clicked
B. Can be used to identify when the button is clicked by looking for the function code in the screen's OK_CODE field
C. Prevent the function code from be assigned to a menu item

Correct answer: B

21. Which message types behave the same regardless of the context  in which they are called?
A. A
B.E
C. I
D. S
E.W
F.X


Correct answers: A, F